Goldika D'or

† Kuollut 19/11/2017


virtuaalihevonen / a sim-game horse
"Goldi" VH12-011-0259

Hannover -tamma
23-vuotias, s. 25.06.2012 (CAS XXV)
Punarautias, piirto, skt, 169cm
Koulupainoitus, Prix St. Georges

Kasvattaja: Disa, Gestüt Diore
Omistaja: Disa VRL-03335

KRJ-II
(6 + 40 + 22 + 20 + 5 = 93 p) 11/2017

Goldi on ulkoisesti kaunis kuin karamelli, mutta kun tammaan tutustuu vähän syvemmin, sen voi todeta olevan enemmänkin turkinpippuri. Päällisin puolin Goldi on reipas ja hyväntuulinen, mutta tilaisuuden tullen se paljastaa kipakamman puolen itsestään osaten olla pelkkää tulta ja tappuraa. Tammamaisilta oikuilta ja kohtauksilta vältytään niin kauan kun asiat menevät Goldin mieltä mukaillen. Joinakin päivinä tamman diivailukohtauksilta ei kuitenkaan voi välttyä millään keinoilla.

Taluttaessa Goldi kulkee kipittäen vierellä. Tamma kuikuilee tarkasti ympäristön tapahtumia ja reagoi nopeasti. Yleensä Goldi tyytyy vain säpsähtelemään, eikä taluttajan yli rynnimisen vaaraa ole. Hoitaessa on syytä valita pehmeimmät harjat, ellei halua Goldin taidokkaasti tähdätystä takajalasta osumaa. Myös kengittäjän on syytä olla ehkä tavallista hellävaraisempi Goldin kanssa, sillä jos tammalta palaa käpy touhuun, se ei kinttujaan enää nostele. Matkustaminen sentään sujuu Goldilta normaalisti loistavasti - se on helppo lastata ja viihtyy kyydissä. Toisinaan tamma saattaa antaa kuskille hieman palautetta laitoja paukutellen, mikäli matkaan tulee töyssyä tai muuta.

Tamma on vähän sellainen omien polkujensa kulkija, joka viihtyy hyvin omissa oloissaan. Kisapaikoilla hälinä kuormittaa aluksi Goldia, joten tamma tarvitsee jonkin verran aikaa totutellakseen tilanteeseen. Verryttely voi olla melkoista sähellystä, mutta kyllä sieltä yleensä on viimeistään valkoisten aitojen sisäpuolelle mentäessä löytynyt se hyvä tatsi. Tai vaihtoehtoisesti koko homma on mennyt aivan plörinäksi.

Ratsastaessa Goldi on virkeä ja se tarvitsee paljon tekemistä läpi päivän, jotta energisyys pysyy siedettävyyden rajoissa. Tammalla on päiviä, jolloin se on melkoinen sähikäinen, eikä sen keskittyminen tunnu riittävän yhtään mihinkään. Goldi tarvitsee ratsastajan, joka ei menetä hermojaan, vaikka neiti "vähän" hyppelehtiikin omiaan. Sujuvaan yhteistyöhön pääseminen vaatii ratsastajalta paljon aikaa ja viitseliäisyyttä, sekä hyvää huumorintajua, sillä kaikesta diivailusta ja villihevosmeiningistä huolimatta tammaa on pidettävä kuin kukkaa kämmenellä. Usein saa kuitenkin todeta kaiken vaivannäön olevan sen arvoista, kun Goldi on hyvin kuulolla ja esiintyy kilpailuissa edukseen.

Sukutaulu

Galerinos
hann, rn, 171cm
KRJ-II
Gaderian

Graysen
Tesanee
Caressa

Newland
Yazmin
Gräfintanz
hann, prt, 164cm
Grafico
Governor
Naomie
Rosalia

Rambo Star
Welt Life

Näytä sukuselvitys

Jälkeläiset

t. Jacqueline D'or s. 30.12.2015, i. Amarn Jocqer
o. Domnik s. 12.1.2017, i. Donnervogel
t. Sparkletini D'or s. X.1.2017, i. Senator Chapie

Kisatulokset

 

KOULURATSASTUSGoldi on kilpaillut porrastetuissa kouluratsastuskilpailuissa.

» Ominaisuuspisteet
» KRJ: 3882.26p (taso 8)

Sijoitukset tavallisista kisoista

15.05.13 Aaveen, KRJ Helppo A - 3/40
23.04.14 YT Hummingbird, KRJ Helppo A - 1/30
26.04.14 YT Hummingbird, KRJ Helppo A - 4/30
» Lue valmennuskirjaa

© GESTÜT DIORE (VIRTUAALITALLI / A SIM-GAME STABLE / DER VIRTUELLE REITERHOF)
Taustakuva Inspiration Gallery, Goldin kuvista kiitos endorphin