VIRTUAALIHEVONEN - A SIM-GAME HORSE

Miami Cop xx

"Mia" VH17-000-0000
Englantilainen täysiverinen, tamma, ruunikko, 165cm
12-vuotias | *01.10.2009
kasv. Disa VRL-03335, Knoxdale Farm & om. Disa VRL-03335

Yleispainotus, ko: Helppo B, re: 100cm, me: 90cm

What a time to be alive

Miami Cop herätti jo pienenä varsana suuria tunteita kasvattajassaan, joka ei vain pystynyt pistämään suojattiaan myyntiin, vaan jätti sen kotiin kasvamaan. Sen mitä tamma ehti laukkaradoilla pyöriä harjoittelemassa, se vaikutti kärsimättömältä hyörijältä, jolla oli kaikki muut jutut mielessä paitsi juokseminen. Kun harjoittelut eivät lähteneet etenemään ajatellulla tavalla, kilpauran alkua lykättiin, kunnes se unohdettiin kokonaan. 5-vuotiaana tamma sijoittui kolmanneksi yhdessä maidenlähdössä, jossa se väläytteli osaamistaan, mutta koko prosessi oli sen verran työläs, että tammalla katsottiin olevan enemmän annettavaa ratojen ulkopuolella.

Luonteeltaan Mia on hyvin itsetietoinen, mutta kuitenkin omalla tavallaan nöyrä hevonen.

Sukutaulu

i. Ppoo's Nathan xx
xx, km, 166cm
G2
ii. Ppoo's Emanuel MMAU xx
xx, km, 174cm
iii. Mime xx
YLA3, LJ-K II
iie. Nebelung xx
ie. Hanabi Kerr xx
xx, km, 164cm
G3 22: 3-1-0-3, n. 590 810 ve
iei. Epic Star xx
JaP-I++, JäP-A
iee. Higari xx
e. SJ Copper Isle xx
xx, rn, 164cm
G3
ei. Kwar Isle xx
xx, klm, 167cm
G1
eii. Kunugidama xx
eie. War Maid xx
ee. TR Copper Top xx
xx, rt, 161cm
eei. Copper Wells xx
eee. Top This Dance xx

Isä Ppoo's Nathan xx ei ollut sykähdyttävä juoksija, mutta ori saa yrittää jalostuksessa sukutaulunsa turvin. Isänisä Ppoo's Emanuel MMAU xx kilpaili pitkän uran sijoittuen lähes puolissa starteissaan. Parisen kappaletta jälkeläisiä, joista menestynein on BC Classic Prepin voittanut Ppoo's Luîs. Isänemä Hanabi Kerr xx oli keskivertoa parempi juoksija, sijoitusprosentti suuresta starttimäärästä huolimatta n. 72.

Emä SJ Copper Isle xx juoksi lähestulkoon mainion uran, jonka kruunasi Breeders' Cup Dirt Milen voitto. Emänisä Kwar Isle xx juoksi monipuolisesti niin hiekka- kuin nurmilähtöjä G1-tasolle asti ja tienasi rahaa 943 200 ve. Pieneen jälkeläismäärään suhteutettuna orin kilpailleet jälkeläiset ovat olleet erittäin hyviä, mainittakoon mm. monikertainen G1-voittaja SJ Squirrel Corn. 2. emä TR Copper Top xx on taustoiltaan tuntematon jenkkisukuinen tamma, jonka isä ja emänisä olivat varsin menestyneitä laukkahevosia ASRA:ssa.

Jälkeläiset

Kilpailut

Laukkaratsastus
STATISTIIKKA: 1: 0-0-1-0, vs. 8,000.00 v€

20.12.2010 Pink, LJ Maiden 2500m T - 3/10 + 8,000.00 v€

Päiväkirja

25.5.2017 / muistatko mian?

" Party in the city where the heat is on
All night, on the beach till the break of dawn
"Welcome to Miami"
"Bienvenidos a Miami" "

Kultainen Will Smith klassikko kaikui tallin perältä. Suljin silmäni ja ajatuksissani tunsin lämpimän auringon hehkun kasvoillani ja upotin varpaani pehmeään rantahiekkaan. Avasin silmäni ja katsahdin viereiseen karsinaan. Tuossa on minun maijami. Merkitön ruunikko silmäili minua takaisin ja asteli karsinan seinän viereen, minun ja pienen orivarsan väliin.

Kuinka paljon helpommalla olisinkaan päässyt, jos Mian olisi päätynyt myymään, vaan minkäs sitä omalle optimismilleen ja hevosen tunnearvolle voi. Mia vain kiristeli kukkaroni nyörejä, kun se ei tuntunut soveltuvan oikein mihinkään - ensimmäistä varsaakin saatiin odottaa useampi vuosi ennen kuin vihdoin tärppäsi. Laukkauran jälkeen kokeilimme olisiko Miasta tavalliseksi ratsuksi, mutta metsään mentiin niidenkin suunnitelmien kanssa, kun entinen laukkahevonen painatti tuhatta ja sataa, eikä oikein jaksanut keskittyä mihinkään. Viimeiset vuodet tamma onkin vain mussuttanut heinää ja kiristellyt tallityöntekijöiden hermoja.


© kuvista kiitos Red Fox Farm, taustakuva Subtle Patterns