STACY W

† KUOLLUT

 • Stacy W, "Stacy"
 • Trakehner, tamma
 • s. 20.02.2007 GER
 • 27-vuotta YIL
 • Kasvattaja: Mary Hellsten
 • Maahantuoja: mollis.
 • VH03-021-6025
 • Tummanruunikko
 • Piirto, sukat, 165cm
 • Koulupainotus, Grand Prix
 • Omistaja: Disa VRL-03335
 • Päiväkirja & valmennukset

 • MERIITIT
 • YLA2 -palkinto myönnetty 22.6.2011 (119p)
 • KRJ II -palkinto myönnetty 15.9.2011 (94p)
 • 42 KRJ-sijoitusta
 • “You were the worst two dollars I ever spent”

  Hieman itsepäinen ja erittäin tyypillinen tamma. Tänään hän ei halua olla samaa mieltä kanssamme, eikä huomennakaan, eikä ylihuomenna. Miss Kovis on kuitenkin vain maski, pelkkää hämäystä. Sisimmässään Stacy on täynnä kultaa, jonka vuoksi kovanaamasta ei luovuta, vaikka se käykin liian usein hermoille. Olet kuitenkin varmaan kuullut hevosista, jotka tuntuvat ymmärtävän ihmisensä tunteita ja lohduttavat surun hetkellä, hyvällä päällä ollessaan Stacy on juuri sellainen. Rauhallinen rapsutushetki päivässä merkitsee paljon, epäilevä tamma ei voi koskaan luottaa tarpeeksi hyvin kehenkään.

  Käytävällä seisominen on kyllästyttävää, kavioiden putsaus turhaa ja remmit naamassa vielä turhemmat. Tällainen päivä tänään. Stacyn ihmiseltä vaaditaan loputonta kärsivällisyyttä ja ymmärystä tämän uranaisen sisimpään. Tiedättehän, ei ole niin helppoa olla GP-tasoinen huippukouluratsu kierrellen kisoja ympäri maailmaa ja samalla perustaa perhe. Jälkikasvua Stacylla on, mutta miesjahti on päällä vuorokauden ympäri. Kuitenkin jos joku enemmän tai vähemmän herrasmiesori- tai ruuna tulee lähelle, se saa armotta turpaansa korvat niiskaansa liimanneelta vinkujalta. Erittäin hyviäkin päiviä löytyy, monestikin, mutta Stacylla on omaa tahtoa ja tammamaisia oikkuja, eikä se siitä miksikään ole muuttunut, vaikka ikävuodet ovat sitä karaisseet. Harjaaminen ja satuloiminen näyttää sivusta katsottuna kunnon haasteelta, mutta ei Stacy pure saati potki ihmisiä, vaikka kovasti yrittääkin uhkailla. Aluksi täytyy vain hieman katsoa kumpi on pomo, jonka jälkeen tamma antautuu hoitajansa armoille.

  Kun Stacyn pistää tekemään jotakin antamatta periksi tamma on mitä tehokkain ja tekee työtä käskettyä. Omaa päätä on kuitenkin sen verran, että kaikkia asioita se ei lähde toteuttamaan täysin epäröimättä, varsinkaan maastoillessa. "Jos luulet, että aion mennä tuon ojan yli olet täysi kahjo!", vastaan Stacy osaa kyllä laittaa, mikäli kokee joutuneensa väärinymmärretyksi. Yleensä asiat ovat mitä naurettavimpia ja jälkeenpäin toilailuille nauretaankin makeasti. Lievästä itseppäisyydestä ja "kovaluontoisuudesta" on kuitenkin kilpahevoselle hyötyä. Kilpailutilanteissa se pistää aina parhaansa peliin, vaikka ei automaattisesti harrasta ratsastajan virheiden korjailua. Rastastajan ja hevosen löydettyä yhteisen sävelen, tekee nöyrästi juuri niin kuin selästä käsketään reagoiden erittäin herkästi apuihin. Oli sitten tuloksena täydellisyyttä hipova piruetti taikka rysähdys kouluaidoista läpi ratsastajan vahingossa hieman horjahdettua satulassa.

  Kuljettamisesta ja lastaamisesta on tullut Stacylle kilpailemisen myötä itsestäänselvä rutiini, ja tamma kävelee koppiin tekemättä siitä suurempaa numeroa. Stacy on rauhallinen matkustaja; Se ei juuri jaksa stressata ja keskittyy mielummin rennosti heinän rouskutteluun turhanpäiväisen tempoilun sijaan. Ahtaista pesukarsinoista tamma ei kuitenkaan tykkää, eikä millään ilveellä suostu semmoiseen kaviollakaan astumaan. Siksi se yleensä pestäänkin kesäisin ulkosalla tai tilavassa paikassa, jossa sen on helppo olla.

  Sukututkimus


  i. Dance Floor Anthem evm
  trak, mrn, 166cm
  ii. Something Trap
  trak, evm
  iii. Snaptrap II
  iie. Fabilisk
  ie. Ellectiotacy
  trak, evm
  iei. Fraukstolt
  iee. È Mine
  e. Auf Jeden Fall evm
  trak, rn, 165cm
  ei. Massregel
  trak, evm
  eii. Sternkrieg
  eie. Ihr Fabelhaftes
  ee. Welt von Klugheit
  trak, evm
  eei. Sjon Veerden
  eee.Gerade Alleine

  Isä Dance Floor Anthem on vaikuttanut Italiassa koko elämänsä ajan. Ruunikon orin suurimpiin meriitteihin kuuluu 5-vuotiaiden koulucupin toinen sija, sekä muutama sijoitus Intermediate -tasolla. Ura jäi kuitenkin hieman puolitiehen, eikä oriista saatu kaikkea mahdollista irti omistajan ja ratsastajan riitojen vuoksi. Dance Floor Anthem on jättänyt hieman kovapäisiä varsoja, joilla on kuitenkin ollut paljon kapasiteettia kouluradoille. Pienehköistä ikäluokista huolimatta orilla on Stacyn lisäksi neljä Intermediatessa ja/tai GP:ssä voittanutta hevosta. Isänisä Something Trap oli Italian ylpeyksiä kouluradoilla. Se kruunattiin monien arvokilpailujen voittajaksi ja kaiken lisäksi onnistunui siitoksessakin hyvin jättäen jälkeensä neljä Grand Prix-hevosta ja kaksi kantakirjaoria. Isänemä Ellectiotacy myytiin vuotiaana kalliilla hinnalla Italiaan ja odotukset olivat korkeat. Kohtalo puuttui peliin ja tarhassa kaatuessaan tamman niska vahingoittui haitaten treenaamista. Kertaakaan kilpaillut tamma siirtyi jalostukseen, olihan suku kuitenkin paikallaan. "Elle" onnistui jättämään nimensä historiaan vahvan emälinjan parhaana siitostammana, sillä kahdesta orivarsasta kumpainenkin on hyväksyttyjä jalostukseen ja tammavarsat ovat olleet vahvoja kilpahevosia.
  Iii. Snaptrap II oli 3-vuotiaana Italian lupaavimpia kouluratsunalkuja. Kasvattaja-omistajansa Giancarlo Veccin kanssa ori nousi aivan maan parhaimmistoon sijoittuen muutaman kerran myös kansainvälisellä tasolla. Iie. Fabilisk esitettiin nuorempana laatuarvosteluissa ja näyttelyissä, mutta suurempaa menestystä ei juurikaan tullut tamman hitaan kehittymisen vuoksi. Tamma siirtyi harraste- ja siitoskäyttöön entiselle kilparatsastajalle, joka vuokrasi tammaa varsomisten ohessa ratsastuskouluun oppimestariksi. Iei. Fraukstolt kilpaili vain pikkukierroksilla ja toimi lähinnä junioriratsastajien avaimena menestykseen. Siitä huolimatta, että ori saikin aluksi vain keskiluokan tammoja, oli sen varsoissa paljon tyyliä ja ryhdikkyyttä. Viimeistään 6-vuotiaiden koulucupin fraukstoltilaisten kaksoisvoitto avasi ihmisten silmät ja nykyisin ori on erittäin suosittu jalostusori Iee. È Mine syntyi Saksassa ja varsoi esikoisensa Ellectiotacyn 4-vuotiaana. Seuraavana keväänä luodessaan toisen varsansa tamma myytiin Itävaltaan. Se voitti nuorehkon ratsastajansa kanssa vaativia luokkia, mutta jouduttiin lopettamaan 13-vuotiaana ähkyn vuoksi.

  Emä Auf Jeden Fall on kuvankaunis, näyttelyissä pärjännyt Intermediate II menevä tamma. Aktiiviuransa jälkeen toiminut showhevosena ja siitostammana yksityisomistajalla, kunnes myytiin Mary Hellstenin talliin, jossa valitettavasti kuoli varsottuaan Stacyn vuotta nuoremman täysveljen. Emänisä Massregel teki kotimaassaan pitkän ja loisteliaan uran luottoratsastajansa kanssa. Mahtava kestävyys onkin orin vientituote jalostusmarkkinoilla, vaikkei aivan kultaisin olekaan luonteeltaan. Emänemä Welt von Klugheit valittiin lupaavimmaksi nelivuotiaaksi nuorten hevosten katsauksessa ja vanhemmiten nousikin erittäin lupaavasti yhä korkeammille tasoille. Tammamaiset ongelmat pilasivat täydellisen maailmanvalloituksen, mutta pettymys se ei ole ollut siitoksessakaan.
  Eii. Sternkrieg oli oikea ruma ankanpoikanen, nuorukaisena oria ei saatu millään kaupaksi karskin ulkokuorensa vuoksi ja lopulta se jäikin kasvattajalleen kasvamaan. Vasta 5-vuotiaana, kasvupyrähdyksien loppupuolella kookas ori alkoi muistuttaa hevosta ja sen upeat, rennot liikkeet pääsivät kunnolla esille. Sijoittui useamman kerran Prix St. Georgesissa ennen siirtymistään siitosoriksi. Eie. Ihr Fabelhaftes oli erittäin kuumaluonteinen neiti, eikä tammalle oikein löytynyt koskaan sopivaa ratsastajaa, jonka kanssa kemiat olisivat toimineet paremmin kuin OK. Kapasiteettia "Fabelilla" oli, mutta sitä ei vain saatu ulos. Starttasi muutaman kerran sijoittuen helpoissa koululuokissa, mutta toiminut lähinnä siitostammana. Eei. Sjon Veerdeen syntyi Hollannissa, mutta myytiin jo nuorena Saksaan. Kilpaili pyhää yrjöä, kunnes ratsastajan loukkaantumisen vuoksi myytiin toisaalle. Erittäin kiltti ori, joka oli sittemmin enemmänkin pihakoristeena. Kantakirjattiin I-palkinnolla ja sai muunmuassa laukastaan kympin! Eee. Gerade Alleine oli hyvin pienikokoinen ja rauhallinen tamma. Varsoi nuorena Welt von Klugheitin ja tämän puolisiskon Wüst von Klugheitin. Kilpaura oli kovaa vauhtia alkamassa, kunnes tamma menehtyi tallille iskeneeseen tautiepidemiaan.

  Jälkeläiset

  Stacy W on jalostuskäytössä.

 • 17.04.2008 o. House Junior - ( i. House-Ism ) - om. Kiia S
 • 30.06.2008 t. Kheandra ex-Richi's Kea - ( i. Richard The Lion-Heart ) - om. Myynnissä
 • 01.11.2008 o. Chasing - ( i. Last Dance With Sirius ) - om. Lilla
 • 08.01.2009 t. Sela W - ( i. One Last Shot ) - om. Disa
 • 05.06.2009 t. Signoria - ( i. Leonard v. Seigneur ) - om. Disa

 • Kilpailut

  Alle merkitty vain sijoitukset, kaikki kisat löytyvät täältä.
         KOULURATSASTUS
  29.11.07 - kutsu - KRJ Helppo C - 4/40
  01.12.07 - kutsu - KRJ Helppo B - 6/56
  29.12.07 - kutsu - KRJ Helppo A - 6/226
  29.12.07 - kutsu - KRJ Helppo B - 10/151
  12.01.08 - kutsu - KRJ Helppo B - 9/122
  03.02.08 - kutsu - KRJ Helppo A - 4/50
  17.05.08 - kutsu - KRJ Vaativa B - 3/23
  28.07.08 - kutsu - KRJ Helppo A - 1/39
  28.07.08 - kutsu - KRJ Vaativa B - 6/37
  07.08.08 - kutsu - KRJ Vaativa B - 2/35
  07.08.08 - kutsu - KRJ Vaativa B - 2/35
  15.08.08 - kutsu - KRJ-cup Vaativa B - 38/412
  18.11.08 - kutsu - KRJ Vaativa B - 6/50
  20.11.08 - kutsu - KRJ Vaativa A - 3/40
  09.01.09 - kutsu - KRJ Vaativa B - 1/80
  17.02.09 - kutsu - KRJ Intermediate II - 1/40
  15.03.09 - kutsu - KRJ Vaativa A - 1/40
  17.03.09 - kutsu - KRJ Vaativa A - 5/40
  04.04.09 - kutsu - KRJ Prix St. Georges - 2/40
  04.04.09 - kutsu - KRJ Intermediate II - 4/40
  05.04.09 - kutsu - KRJ Intermediate I - 4/40
  06.04.09 - kutsu - KRJ Intermediate I - 4/30
  07.04.09 - kutsu - KRJ Intermediate I - 3/30
  07.04.09 - kutsu - KRJ Intermediate I - 2/40
  21.04.09 - kutsu - KRJ Intermediate I - 1/48
  03.05.09 - kutsu - KRJ Intermediate I - 3/75
  18.05.09 - kutsu - KRJ Grand Prix - 5/50
  19.05.09 - kutsu - KRJ Grand Prix - 5/50
  19.05.09 - kutsu - KRJ Grand Prix - 5/50
  19.05.09 - kutsu - KRJ Grand Prix - 5/50
  20.05.09 - kutsu - KRJ Kür: Grand Prix - 1/50
  20.05.09 - kutsu - KRJ Grand Prix - 1/50
  20.05.09 - kutsu - KRJ Grand Prix - 1/50
  20.05.09 - kutsu - KRJ Grand Prix - 5/50
  20.05.09 - kutsu - KRJ Grand Prix - 3/50
  26.06.09 - kutsu - KRJ Intermediate I - 3/33
  26.06.09 - kutsu - KRJ Grand Prix - 2/42
  26.06.09 - kutsu - KRJ Kür: Grand Prix - 2/42
  28.06.09 - kutsu - KRJ Intermediate II - 3/35
  28.06.09 - kutsu - KRJ Grand Prix - 3/42
  29.06.09 - kutsu - KRJ Intermediate II - 3/35
  30.06.09 - kutsu - KRJ Intermediate II - 3/35

  STACY W ON VIRTUAALIHEVONEN - STACY W IS A SIM-GAME HORSE
  © ULKOASU: DISA - KUVAT: GESTÜT HÄMELSCHENBURG - SITEERAUS: STACY WARNER/HOUSE M.D.
  KOPIOINTI KIELLETTY