Knoxdale Farm Raceboard    /    Uutisblogi

Knoxdale Farm

a sim-game stable

ETUSIVU     ORIT    TAMMAT     NUORET     ESITTELY     KASVATUS

Esittely

Alkujaan suomalaisena oriasemana toiminut Knoxdale Farm (silloinen Breathe) on löytänyt itselleen mainiot puitteet Länsi-Euroopasta alueelta, josta ei vauhtia puutu! Heti ensimmäisenä siellä vuodesta 2006 viihtyneen farmin tiloille saapuessasi törmäät todennäköisesti koiravanhukseemme Siriin ja tämän nuorempaan seuraajaan Roomaan, jotka toivottavat vieraat tervetulleiksi ja pitävät pitkäkyntiset loitolla. Astuessasi talliin saatat myös törmätä mammanmussukoihin, kolmeen whippet-koiraani Abbeen, Miisaan ja Silveriin.

Tilat

Knoxdale Farm sijaitsee Belgiassa, moottoriradastaan kuuluisan Span kaupungin lähettyvillä. Kuitenkaan moottoriajoneuvojen äänet eivät meille asti häiritsevästi kuulu ja elo tiluksilla on suhteellisen rauhallista. Hehtaareja Knoxdalella on n. 70, joihin sisältyy tallialue, laitumet, maastot, ulkokenttä, maneesi ja laukkarata, jossa juostaan kaikki Knoxdalen järjestämät laukkakilpailut.

Upea valkea tallirakennus on kokenut kovia, onhan se kököttänyt perustuksillaan jo ainakin vuosisadan verran, kun tilan entisen omistaja rakennutti majapaikan kilpahevosilleen. Sen jälkeen rakennus on kylläkin remontoitu perusteellisesti ja laajennettu pariinkiin otteeseen, niin että katon alle mahtuu yli 50 hevosta. Tallin sisäpuolella on pyritty säilyttämään rakennuksen historiaa ja karsinoiden boheemi tyyli on peruja 1900-luvun alulta. Myös toimisto sekä varustehuone uhkuvat selvästi sisustuksellaan sadan vuoden taakse.

Varsinkin siitostammat ja nuoret hevoset viettävät paljon aikaa ulkosalla, joten laidunpuitteisiin on kiinnittetty erityisen paljon huomiota. Tilavat, vahvasti lankkuaidatut ruoholaitumet sijaitsevat hieman pihapiirin ulkopuolella ja pienemmät kilpahevosille suunnitellut hiekkatarhat ovat aivan tallin kupeessa, kuten myös pvc-rouhe- ja hiekkasekoitepohjaiset ulkokenttä ja maneesi, joissa myös järjestetään askellaji- ja muut ratsastuskilpailumme.

Laukkarata

Tilalle muutettuani 2006 syksyllä, ei siellä ollut valmiina laukkarataa, vaan harjoituskäytössä toimineen radan rakennus täytyi aloittaa itse. Nopeasti rata kävi kuitenkin pieneksi, ja takaraivossa poltteli ajatus järjestää itsekin kilpailuja, joten reilun vuoden päästä vanha jätettiin harjoitusradaksi ja vierustalle rakennettiin uusi rata kilpailupuitteet kattamaan. Mailin (1609m) pituinen rata toimii mm. omien suurkilpailujemme Knoxdale's Crownin ja Trophée de la Belgiquen kilpailupaikkana.

Henkilökunta

Pienehköstä tekkesiittolasta isommaksi talliksi paisunut Knoxdale ei pyöri enään pelkästään veyan omin pikku kätösin, joten tallilla saattaa törmätä moniin muihin kasvoihin.

Tallitöissä korvaamattomana apuna on ollut nuori, mutta sukkela vähän päälle parikymppinen hollantilaismies Decker Wijdal, joka toimii monitoimisesti tallimestarina, laukkahevosten apuvalmentajana ja tarvittaessa jockeynakin. Pääsääntöisesti laukkahevosten selässä näkee kuitenkin pian kolmissakymmenissä olevan vaaleaverikön vakiojockeymme Corinna Ferdin, sekä hänen kolleegansa Henk Daalen ja Tom Gavalli.

Kalliovuortenhevosille täysin sydämensä menettänyt Frej Alfons vastaa askellajihevosten valmentautumisesta ja hyvinvoinnista. Varsinkin ensimmäinen Knoxdaleen syntynyt rockykasvatti "Sinna" on miehen silmäterä. Ranskalaisperäinen Renée Perrine-Glawr ei kammoa tilanteen tullen kavuta laukkahevosen selkään, mutta pysyttäytyy mieluiten tavallisten ratsujen parissa. Uusi kasvomme, Renéen tuore aviomies Loyd Glawr on innokas esteratsastaja, mutta eniten sydäntä lähellä on nuoret hevoset, joita hän opettaa ratsun tavoille. Lisäksi oritallissa häärää pirteä Madeline Vanpoort, tuttu aikojen takaa, joka amerikanreissun jälkeen on taas palannut Knoxdaleen. Suuri kiitos heille kaikille!

Esittelyn kuvista kiitos robokow ja efleming flickr.comista!

© KNOXDALE FARM 2006-2009 (COPYRIGHT)