VIRTUAALIHEVONEN - A SIM-GAME HORSE

Glenwood Gemma

Luonnekuvaus

Gemma on emänsä Jessien kaltainen, mitä kultaisin poni sekä sisältä että ulkoa. Entinen omistaja kuvaili tammaa satuponiksi, jolla on käytöstavat kohdillaan tilanteessa kuin tilanteessa. Itse voin allekirjoittaa samat sanat. Gemma tykkää olla huomion ja rapsutuksien keskiössä.

Hoitaessa Gemma seisoo paikoillaan kuin patsas. Erityisesti aloittelevampien hevostelijoiden seurassa se ymmärtää tilanteen päälle ja vaikuttaa siltä kuin se olisi ekstranöyrä liikkeissään esimerkiksi taluttaessa. Gemma tosin on yleisesti ottaen oikea lapanen taluttaa, sillä se menee kivan reipasta käyntiä minne ikinä sen haluaa johdattaa. Kuljetusautoonkin tamma kipsuttaa nätisti, eikä matkanteko muutenkaan aiheuta tälle ponille ongelmia.

Ratsastaessa Gemma antaa aina parhaansa ja yrittää ymmärtää mitä siltä pyydetään. Mikäli poni ei aivan saa langan päästä kiinni, sillä on askelkuviot keksittynä omasta takaa. Normaalisti tamma ei juuri muuta tee kuin hieman lisää vauhtia, joten sen kummemmasta "kujeilusta" ei ole kyse. Tamma on hyvin ketterä ja taitava esteratsu, jolla on hyvä imu esteelle - paikasta kuin paikasta.

Sukutaulu

Anfarwol Jestin
wB, km, 132cm

Sandi's Skywalker
wB, trn, 134cm
Merrywood's Roquefort
April's Lady Barbara
Rowland's Jolene
wB, km, 131cm
VIR MVA Ch Keith MV
VIR MVA Ch Missway's Briallen
KTK-III, KRJ-II, VWY-II
Cedion Royal Jewel
wB, rnvkk, 129cm

Aelwen Logres
wB, tprt, 134cm
VIR MVA Ch Lawrence Dawn
ERJ-III, ERL-III, VWY-II
Aelwen Amilie
KTK-III
Diamond Diva AD
wB, rnvkk, 127cm
Royal Winner
A.D. Dellan Diamond
KTK-II, YLA2, VWY-III

iiii. Star Theme's Above All
  iiiii. Castagne's Previence Sun
    iiiiii. Castagne's Previence
    iiiiie. NNE Spring Wonderland
  iiiie. Star Theme's Addicted To Snow
    iiiiei. Arecas Aristotle
    iiiiee. Snow White
iiie. Star Lagoon's Fleeting Love
  iiiei. Goodwill Narbone
  iiiee. Langara's True Jenny

iiei. CR Barracuda
  iieii. Hackamore's Barramundi
    iieiii. Dyfrdwy Thunder
    iieiie. Galimaufryn Sininen-Satu KTK-III
  iieie. Moonbeam
iiee. Hackamore's Brunhild Lady
  iieei. Gretton Butterfly
  iieee. Galimaufryn Sininen-Satu KTK-III

ieii. VIR MVA Ch Clawer Avenue
ieie. Arianrhod YLA2

ieei. VIR MVA Ch Showtime YLA3, VWY-III
ieee. VIR MVA Ch Tyford Brilliant GB KTK-II
eiii. H.F. Dart Leon
  eiiii. Phany Leon
  eiiie. A.W. Ranch's Dart Rose
eiie. Ch Cedion Haf Noswaith KTK-III
  eiiei. Leagon The Lion
  eiiee. Ch Fallway KTK-II, YLA2, VWY-II

eiei. Aelwen Milo
  eieii. Wyn Milwrol
  eieie. Hallows Ithilien KTK-II
eiee. Aelwen Alawel
  eieei. Gulliver YLA3 VWY-II
  eieee. Appledore KTK-II YLA3 VWY-II

eeei. Caraway Diablo YLA3
eeee. Demelza

Jälkeläiset

Glenwood Gemma on tarjolla jalostukseen.

WPB-o. Sokerikuun Godslayer, ASP #16013, i. Sokerikuun Synthwave, om. Nereus Riding Center

Kilpailut

Kilpailee esteratsastuksessa porrastettuja kisoja. Tarkista ajankohtainen pistetilanne rekisterisivulta.

ERJKRJKERJVVJ
2755.56p (vt. 6)1546.81p (vt. 4)1208.75p (vt. 3)1546.81p (vt. 4)

Päiväkirja ja valmennukset

17. tammikuuta 2019, Toipilas taas tolpillaan
Heti kun uusi vuosi oli toivotettu tervetulleeksi, ilmeisesti raketeista tai mistälie vähän kummastunut Gemma alkoi oireilla ähkyn tapaisesti. Jacob huomasi, ettei voikko poni ollut oma itsensä ja otti tamman laumasta tarkempaan syyniin. Vatsaansa nyppinyt ja potkiskellut Gemma sai heti lähteä kävelemään kenttää ja tallin pihapiiriä ympäri. Kiitos nuoremman tallimestarin reagoinnin, tamma ei ehtinyt kärsiä kuin jonkin asteisista vatsanpuruista. Eläinlääkäri letkutti ponia ja se riitti tällä kertaa. Toivon mukaan kivut ja säryt pysyvät jatkossa loitolla, jotta pääsemme toteuttamaan kaikkia niitä suunnitelmia, joita tämän ponin pään menoksi oli suunniteltu vuoden 2019 ajalle. Ajatuksissa on ollut laatuarvostelussa käyminen ja mahdollisesti kolmannen varsan pyöräyttäminen.


6. syyskuuta 2018, Elämää Glenwoodissa
Vähän tuntuu, että Gemsi on ihan tyytyväinen, kun riiviövarsa ei enää pyöri jaloissa. Gemma hoiti ensimmäistä varsaansa hyvin tunnollisesti, mutta loppua kohden se alkoi jo olla vähän huolettomampi. Varsa saattoi olla muiden riesana pitkään ennen kuin oma emä komensi sitä luokseen. Vieroituksen alussa Gemma huuteli jokusen kerran varsansa perään, mutta kun oikean ponin vastausta ei kuulunut, se jatkoi keskittymistä omiin puuhiinsa. Ja huokaisi helpotuksesta. Tamma varmaan ajattelee, että toivon mukaan tuohon tilaan ei päädytä enää ikinä. Gemman onneksi tällä hetkellä suunnitelmissa ei ole toisen varsan teettämistä, vaan rentoa laiduntamista laumassa ja kävelylenkkejä maastossa. Jos tässä jotakin tehdään, niin showkisojen kokeileminen Gemsin kanssa on hieman kutkutellut, mutta saa nähdä mihin päädytään.


11. huhtikuuta 2018, Elämää Glenwoodissa
Gemmalle voi sanoa kuuluvan hyvää, se on kotiutunut hyvin ja kantaa Eryl Cendarmesta eli Glenwoodin omasta Ceno-orista. Tamma oli meille tullessaan aika piukassa lihaksessa, mutta kisakuntoa on lähdetty systemaattisesti, hiljaksiin, ajamaan alas. Kevyen kentällä työskentelyn lisäksi Gemma on virkistäytynyt maastoilemalla emänsä Jessien ja nuoremman Birdie-tamman seurassa. Gemma on siitä mukava ratsu, että vaikka se on liihottanut 110cm esteratoja nopealla temmolla, maastossa se ei mene samalla tavalla tuli hännän alla. Tamma on maastovarma eikä se stressaa turhasta. Kolmen tamman porukalla kävimme jopa läheisen kylän raitilla, nappaamassa pubista eväät piknikille. Normaalisti kylällä on totuttu näkemään meidän karkulaisia, joten hallittu esiintyminen oli mukava piriste itse kullekin. Jopa ponien omistajalle.


30. maaliskuuta 2018, Takaisin kotikonnuille
Hollannissa sijaitsevasta Moon Sugar Ltd:stä käsin kansainvälistä kilpauraa tehnyt Gemma on saapunut takaisin sinne mistä lähtikin - Walesiin. Ponin meiltä ostanut Jayde pienentää tallinsa hevosmäärää keskittyen puoliverisiin, joten ponitamma otettiin auliisti takaisin meille Glenwoodiin, kun sitä tänne tarjottiin. On se vaan niin ihana, etten tiedä, miten siitä raaski aikoinaan edes luopua! Ehkäpä ikä oli vaikea ja neiti oli pörröisessä kasvuvaiheessa. Olihan emänsä Jessiekin melkoinen turre kun sitä ensimmäisen kerran kävin katsomassa. Kummastakin on kuitenkin kasvanut tasapainoisia ja suloisia poneja. Koska Gemma on esteensä jo hypännyt Jayden kanssa, me olemme asettaneet tulevaisuuden suunnitelmat jalostuspuolelle. Heti ensitöikseen tarkoituksena on tehdä Gemmasta Cenon morsio. Ehkäpä myös laatuarvosteluja siinä varsomis(t)en ohessa.


31. heinäkuuta 2017, Matkalla uuteen kotiin
Vuotiaaksi kääntynyt, pieni ja sievä Gemma saa suurella todennäköisyydellä uuden kodin Hollannista, kun eräs ostajaehdokas tykästyi hirmuisesti voikkoon tammavarsaan. Gemmasta toivotaan tulevaisuuden esteratsua ja sellaiseksi se soveltunee mitä parhaiten, sillä tammalla vaikuttaa olevan emänsä hieno, sopeutuvainen luonne ja hyppykykyä tulee suvun molemmilta puolilta. Gemma jää valmistautumaan kuljetusmatkaan kohti uusia haasteita!

© kuvasta kiitos VRL-05186