VIRTUAALIHEVONEN - A SIM-GAME HORSE

Glenwood Maytime

  • "Maya" VH18-022-0023
  • Welshponi sektio B, tamma
  • s. 2.1.2017
  • 9-vuotias (CAS44)
  • Rautias(kimo), 134cm

  • Koulupainotus, Helppo A, 60cm

  • Kasvattaja: Disa VRL-03335
  • Omistaja: Disa VRL-03335

Luonnekuvaus

Maya on hyvin sävyisä ja fiksu ponitamma, joka mieluummin ensin harkitsee kuin ryntää suin päin tekemään jotakin. Pientä tammaa on koeteltu jo nuorella iällä lääkärireissuilla, mutta Mayan käytös on aina ollut hyvin ystävällistä ja luottavaista. Tamma sopeutuu varsin nopeasti uusiin ja erilaisiin tilanteisiin, joten sen kanssa on helppo reissata. Maya ei laita hanttiin kengittäjälle tai hampaiden raspaajallekaan sen kummemmin.

Selkäänsä Maya tarvitsee asiansa osaavan, helläkätisen, hyvin istunnalla ratsastavan kuskin. Tamma on erittäin herkkä suusta, joten monesti sitä ratsastaa liian löysin ottein, ettei vain satuta prinsessaa. Hyvä tasainen tuntuma on kuitenkin osattava etsiä, jotta Maya alkaa työskentelemään kunnolla, eikä vain hiihtele vähän sinnepäin. Jos tamma ei aivan ymmärrä mitä siltä pyydetään, se on mestari vain käyskentelemään eteenpäin.

Sukutaulu

Aelwen Endeavour
wB, prt, 134cm

KRJ-II, VWY-III
Aelwen Escorant
wB, rt, 133cm
Champion, KTK-III, VWY-II
Ch Excalibur
KTK-III, YLA1, VWY-II
Appledore
KTK-II, YLA3, VWY-II
Aelwen Eldora
wB, vkk, 133cm
Crickhollow Gollum
YLA3, VWY-III
Hallows Elendil
KTK-II, YLA2, VWY-II
Glenwood Megan
wB, rtkm, 132cm

Champion
KTK-II, KRJ-I
Eryl Coron
wB, rt, 134cm
KRJ-II, VWY-III, VWY-C
VIR MVA Ch Lloyd v.d. Gavin
KTK-II
Ebonywith Kiara
Mewian Morfydd
wB, rtkm, 131cm
KRJ-I, YLA2, VWY-II, VWY-B
Llythyr Seren
KRJ-I, VWY-II
Ch Maywick Taffine
KTK-I, KRJ-II

Jälkeläiset

Glenwood Maytime ei ole jalostuskäytössä.

ei jälkeläisiä

Kilpailut

Maya kilpailee porrastetuissa kouluratsastuskilpailuissa.

KOULURATSASTUS (0kpl sijoituksia)

07.04.18 Khimaira Stud, KRJ Helppo C (seura) - 2/21
16.04.18 Khimaira Stud, KRJ Helppo C (seura) - 1/12
16.04.18 Khimaira Stud, KRJ Helppo B (seura) - 1/14
19.04.18 Khimaira Stud, KRJ Helppo B (alue) - 1/21
02.05.18 Kalman Sh:t, KRJ Helppo B (alue) - 1/28
03.05.18 Kalman Suomenratsut, KRJ Helppo A (kansallinen) - 40/40
23.05.18 Everholt Estate, KRJ Helppo A (kansallinen) - 23/24
02.08.18 Hukkapuro, KRJ Helppo A (kansallinen) - 24/26
02.08.18 Wolf Sporthorses, KRJ Helppo A (kansallinen) - 25/27
02.08.18 Falkenhof, KRJ Helppo A (kansallinen) - 24/26

SHOW PONY CIRCUIT

» SPC-MR2-2616

OMINAISUUSPISTEET

Hyppykapasiteetti ja rohkeus 0.00 p.
Nopeus ja kestävyys 0.00 p.
Kuuliaisuus ja luonne 523.00 p.
Tahti ja irtonaisuus 610.85 p.
Tarkkuus ja ketteryys 0.00 p.

Ajantasainen tilanne VRL-profiilissa

Päiväkirja ja valmennukset

2. toukokuuta 2018, Voittoputkessa
Vaikka Mayan kanssa on päästy muita ikätovereita hitaammin radoille, kaikki kultakimpaleeseen kulutettu vaiva ja aika, hiki ja kyyneleet, ovat osoittautuneet kaiken sen arvoiseksi. Tammalla on startattu alkuun seura- ja aluetason Helppo C-B -luokkia, joissa se on ollut aika suvereeni hallitsija. Ensimmäisessä kisassaan se jäi oman tallin Ifannan taakse, mutta sen jälkeen Maya on ollut neljästi putkeen luokkansa voittaja. Onhan poni oikein kivasti liikkuva ja kulkee siivosti tuntumalla, kun ratsastaja osaa asiansa. Seuraavana edessä oleva nousu kansallisen tason helppo A -luokkiin ei tule olemaan kovin helppo, mutta nyt on aika korottaa panoksia. Luotan poniin ja sen taitoihin täysin. Katsotaan, mitä aika tuo tullessaan ja kuinka pian hallitsemme suvereenisti myös kansallisissa. ;-)


30. maaliskuuta 2018, Kouluvalmennus kotitallille (omistajan kirjoittama)
Maya on jättänyt sairastelut taakseen ja päässyt kuntoutumaan hyvin edistysaskelin. Mary Conner tuli varta vasten katsastamaan kouluratsulupauksen nykyisen tilanteen ja miten tästä tulisi jatkaa. Maya sipsutti vähän pientä askelta verryttelyssä, mutta sain sen siirtymisten ja reippaampien pätkien avulla rentoutumaan ja pidentämään sopivasti askeltaan. Aloitimme suurella pääty-ympyrällä taivutellen ponia vuoroin sisään, vuoroin ulospäin. Maya pullisti jonkun verran vasenta lapaa ulos, mutta asettui siististi paikoilleen, kun muistin vahvistaa ulkoapujen tuen.

Mary kehui Mayan keskittymiskykyä ja yhteistyönhaluisuutta, kun tamma ravasi kahdeksikon muotoisella ura ja taipui nätisti ympyrän kaarilla. Laukkaharjoitukset olivat nostopainotteisia. "Mikäs mäyräkoira se siellä on?" Mary tiedusteli, kun Maya jäi helposti pitkäksi siirtyessä laukasta käyntiin. En antanut ponille liian paljon tilaa, vaan pidin tuntuman hyvänä, jolloin ratsukaan ei lösähtänyt, vaan säilytti tarmokkuuden.


3. heinäkuuta 2017, Loukkaantuminen
Ainahan varsat ovat laitumella kirmailleet, touhunneet ja riehuneet. Jossain siinä leikin lomassa Maya oli ilmeisesti astunut hieman huonosti ja nuljauttanut toisen etujalkansa vuohisen. Huomasimme pientä turvotusta, joka kuitenkin laski ajan myötä. Varsa ei ontunut tai liikkunut muuten oudosti. Sen vuoksi oli melkoinen yllätys, kun noin vuosi tuosta episodista, ratsukoulutuksen alettua, Mayan etuset kuvattiin ja kuvista havaittiin nuljuluun murtuma. Tällä kertaa tamma oli astunut kiven päälle ja saanut siitä kaviopaiseen ja mustelman kavion pohjaan. Kuvautimme kintut varmuuden vuoksi ja onneksi näin teimme, kun löydökset olivat mitä ne olivat. Eläinlääkäri lohdutti, että irtonainen luunpala on suhteellisen helppo leikata ja nuori poni toipunee hyvin suurella todennäköisyydellä vielä käyttöponiksi.


4. tammikuuta 2017, Pikku prinsessa
Meganilla oli pieni tauko, jonka aikana se varsotettiin tallin omasta orista, Aelwen Endeavourista. Tammavarsaa toivottiin sormet ja varpaat ristissä ja tammavarsa sieltä saatiin! Mewian Welshistä lähtöisin olevaa tammalinjaa päästään jatkamaan kotitallista käsin. Tammalinja on profiloitunut tuottamaan sieviä mutta osaavia kouluponeja, joiden nimi alkaa M-kirjaimella. Tammaperheen uusin tulokas, Maytime eli "Maya", on ladattu kohtuullisen suurin odotuksin, joten saa nähdä kuinka pikkutamma onnistuu haltsaamaan suuriin saappaisiin astumisen.

© kuvasta kiitos Stal Warmtebron