VIRTUAALIHEVONEN - A SIM-GAME HORSE

Glenwood Megan

  • "Megan" VH15-022-0092
  • Welshponi sektio B, tamma
  • s. 21.11.2015, Iso-Britannia
  • 11-vuotias (CAS XXXIX, 2v 15.2.2016)
  • Rautiaankimo, 132cm

  • Koulupainotus, Helppo A

  • Kasvattaja/omistaja: Disa VRL-03335
Champion
myönnetty 13.3.2017
KTK-II
19 + 19 + 18 + 18 = 74p, 3/2017
KRJ-I
8 + 40 + 25 + 12 + 15 = 100p, 9/2018

Luonnekuvaus

Megan on mukavan kiltti poni, joskin hieman arasteleva. Meg huomaa puhista kaikelle uudelle tai vaikka kottikärryille, jotka on jätetty tamman mielestä omituiseen paikkaan. Usein tamma tyytyy vain teatraaliseen silmien pyörittelyyn ja puhinaan, mutta toisinaan se saattaa ottaa pikku pyrähdyksen tai koittaa pompata syliin. Megania taluttaessa onkin pidettävä silmät auki. Tamma ei riistäydy käsistä, mutta poni on liikkeissään niin vikkelä, että on hyvä olla varautunut siihen, että se voi keksiä pelästyä jotain.

Pörhistelystä huolimatta Meg on kiitettävän hyvätapainen käsitellä. Rauhallisen tallin uumenissa se on oikea enkeli. Tamma seisoo kiltisti paikoillaan hoitajan harjatessa ja satuloidessa. Eläinlääkäri saa tutkia ponin rauhassa, joskin kaikenlaisiin piikkeihin ja hampaiden hoitovälineisiin Megan suhtautuu silmiä pyöritellen. Kengät tammalle saa jalkaan ilman minkäänlaisia venkoiluja. Hevosautoon lastaaminen saa Meganin taas hieman puhisemaan, mutta jos kaveri on jo valmiina odottelemassa kopissa, se kävelee yleensä ripeästi kyytiin. Joskus kun poni aavistaa, että nyt mennään, se on oikeasti ri-pe-ä, eikä alle kannata jäädä!

Ratsastaessa Megan on melko tasainen tyyppi, kunhan turhasta ympäristön kyttäilystä pääsee eroon. Tamman kanssa on oltava tarpeeksi topakka ja selkeä apujenkäytön kanssa, sillä ponin keskittyminen herpaantuu hyvin hyvin helposti. Meganissa on kivasti herkkyyttä, mutta se on helppo tukahduttaa liian löysin tai ronskin ottein. Kun poni ja ratsastaja osaavat asiansa, Megan on kivan letkeästi liikkuva kouluratsu. Yhteistyön alkaessa päästä oikeille raiteille, tamma on jopa hieman anteeksiantavainen ratsastajan virheille. Kisapaikalla on aina alkuun kamalasti hämmästeltävää ja kummasteltavaa pienelle ponille. Kun paikkoihin tutustumiseen ja dynaamiseen verryttelyyn varaa sopivasti aikaa, Megan on usein jo vähän rentoutunut oman suoritusvuoron koittaessa. Esteitä hypätessä Megan innostuu alkuun hurjasti, mutta suurin pinkeys laantuu parin hypyn jälkeen. Erikoisemmat esteet saavat ponin kammoksuvan katseen, joten on hyvä, että Megillä on enemmän taipumuksia kouluradoille...

Sukutaulu

Eryl Coron
WB, rt, 134cm

KRJ-II, VWY-III, VWY-C
Lloyd v.d. Gavin
WB, vkk, 134cm
Virtuaalinen Muotovalio, KTK-II
Mewian Lloyd
Rhino Pandora
Ebonywith Kiara
WB, rt, 133cm
Wahler
Ebonywith Sirah
Mewian Morfydd
WB, rtkm, 131cm

KRJ-I, YLA2, VWY-II, VWY-B
Llythyr Seren
WB, rtkm, 134cm
KRJ-I, VWY-II
Nosthyr Seren
Dywysoges Seren
Maywick Taffine
WB, rnkm, 129cm
Champion, KTK-I, KRJ-II
Maywick Fflam Fearchar
Maywick Talaith

Jälkeläiset

Glenwood Megan on jalostuskäytössä.

wB-t. Glenwood Maytime *2.1.2017, i. Aelwen Endeavour
wB-r. Glenwood Merrill *14.5.2017, i. Moana's Anwar

Kilpailut

Megan kilpailee porrastetuissa koulukilpailuissa tasolla 5. Katso ajankohtaiset ominaisuuspisteet.

- Hyppykapasiteetti ja rohkeus 0.00 p
- Nopeus ja kestävyys 0.00 p
- Kuuliaisuus ja luonne 866.01 p
- Tahti ja irtonaisuus 980.16 p
- Tarkkuus ja ketteryys 0.00 p

KOULURATSASTUS (4kpl sijoituksia)

03.08.16 Yentel Ponies, KRJ Helppo D (seura) - 6/39
03.08.16 Yentel Ponies, KRJ Helppo C (alue) - 42/58
06.08.16 Yentel Ponies, KRJ Helppo C (alue) - 28/52
20.08.16 Khimaira Stud, KRJ Helppo B (seura) - 5/31
20.08.16 Khimaira Stud, KRJ Helppo B (alue) - 14/26
25.08.16 Troslos Holsteiners, KRJ Helppo B (alue) - 2/13
28.08.16 Khimaira Stud, KRJ Helppo B (alue) - 1/36
30.10.16 Hukkapuro, KRJ Helppo A (kansallinen) - 57/57
01.11.16 Trostlos Holsteiners, KRJ Helppo A (kansallinen) - 38/38
05.11.16 Whitehall, KRJ Helppo A (kansallinen) - 27/27
21.12.16 Whitehall, KRJ Helppo A (kansallinen) - 58/59
30.12.16 Thirteen, KRJ Helppo A (kansallinen) - 27/27
30.12.16 Nuppulanharjun Tila, KRJ Helppo A (kansallinen) - 42/42
14.01.17 Mandelbacke, KRJ Helppo A - 13/38
15.01.17 Mandelbacke, KRJ Helppo A - 26/38
13.02.17 Wyrda Horses, KRJ Helppo A (kansallinen) - 39/39
23.03.17 Tuiskula, KRJ Helppo B - 4/39
27.03.17 Tuiskula, KRJ Helppo B - 6/39
29.03.17 Tuiskula, KRJ Helppo B - 3/39
02.06.17 Simora, KRJ Helppo B (tarina) - 6/6

NÄYTTELYT

13.09.2016 Adinan ponitila, NJ Welsh B tammat - 6/9, irtoSERT (tuom. Kati)
19.10.2016 Eindhoeve, NJ Welsh B tammat - 5/7, irtoSERT (tuom. Kati)
25.02.2017 Adinan ponitila, NJ Welsh B tammat - 4/11, irtoSERT (tuom. Vibaja)

SHOW PONY CIRCUIT

- Pistearkisto

Päiväkirja ja valmennukset

2. kesäkuuta 2017, KRJ-tarinakilpailut Simorassa
Tehtävänanto: Jokaisella hevosella on se vallitseva luonteenpiirre, josta omistaja sen parhaiten muistaa. Mikä onkaan sinun ratsusi? Kuvaile yhdellä virkkeellätätä hevosesi piirrettä ja sitä kuinka se vaikuttaa kisapäiväänne.

"Moni asia hämmätyttää, kummastuttaa pientä kulkijaa, sillä voihan siellä kulmassa olla vaikka poninsyöjämörkö."


8. toukokuuta 2017, kevään kuulumisia
Kevät on mennyt Meganin kanssa näyttely- ja showpuolen puuhien parissa. Kouluratsastuskisailut ovat olleet pienellä tauolla, mutta varmaan niitäkin pian jatketaan. Sekä show- että tavallisten ratsastuskisojen yhdistäminen meni meillä vähän plörinäksi, joten katsoimme parhaaksi keskittyä hetkeksi jompaan kumpaan. Päätimme keskittyä kevään ajan showpuolen tapahtumiin. Tällä hetkellä Meganilla on plakkarissaan Elite In-Hand Show Pony, Supreme Champion Performance Pony (Riding) ja Elite Allround Show Pony -tittelit. SPC:n showkehissä pyörimistä on tarkoitus jatkaa siihen asti, kunnes myös ratsastusluokasta on saatu Elite.


19. maaliskuuta 2017, missikisailua
Meganin missiura alkaa olla jo aika lailla purkissa, sillä poni on kerännyt tarvittavat kvaalit Champion -arvonimen myöntämiseen. Sievä kimo on aina ollut se tallin nätti tyttönen, joten titteli ei niinkään ole tullut yllätyksenä. Hetken pohdittuani päätin ilmoittaa tamman myös kantakirjan tilaisuuteen, vaikka siellä linja on paljon tiukempi. Omaansa kun katselee tarpeeksi kauan, voi perunakin alkaa näyttää ruusulta. Kun h-hetki koitti, kantakirjaus ei mennyt meidän osalta yhtään hullummin. Megan sai 74 pistettä ja on täten palkittu ei kolmosella vaan II-palkinnolla! Tiukan puristuksen ja missikuurin päätteeksi tamma saa nyt vetää pienen hetken ajan henkeä ennen kuin palaamme taas showkehiin ja kilpa-areenoille puurtamaan koulua.


2. tammikuuta 2017, ensimmäinen varsominen
Kaksi Eetun orivarsaa on lähetetty maailmalle, sillä olemme luottavaisin mielin odotelleet sitä, että Megan kasvaa ja eteen tule sopiva väli varsomiselle. Eetu, joka on Megin tapaan kilpaillut koulua Helppo A -tasolla, oli luonnollinen orivalinta. Meidän talliporukan ainoa toive oli, että tästä yhdistelmästä syntyisi terve ja elinvoimainen varsa. Okei okei, salaa vähän toivottiin myös tammaa, josta saisi Glenwoodiin tammalinjan jatkajan, kun orilinja toivon mukaan jatkuu maailmalla Eetun poikien kautta. Meganista kovasti tykkäävä vanha tallimestarimme William on ollut auttavaisena varsomisvahdissa ja hän pääsikin todistamaan suloisen "Maytime" -tammavarsan syntymää. Varsomistalli rauhoitettiin, jotta uusi äiti sai rauhassa totutella uuteen tulokkaaseen. Ensikertalaisuudesta huolimatta Megs vaikuttaa olevan aika rento emä, joka on hoitanut esikoistaan huolehtivaisesti, mutta turhia hössöttämättä.


23. joulukuuta 2016, kouluvalmennus, valmentajana Siperia
Olin sopinut Meganin omistajan kanssa, että pitäisin tammalle ja sen ratsastajalle kouluvalmennuksen. Aloitimme normaalisti alkuverryttelyistä, joissa jumppailtiin paljon tekemällä ympyröitä, asetuksenvaihtoja ja siirtymisiä käynnin ja ravin välillä. Ensimmäinen valmennuksen varsinainen tehtävä oli pohkeenväistö, joka toteutettiin pituushalkaisijalta uralle väistämällä. Ratsukko lähti yrittämään tätä, mutta ilmeisesti kuski ei ollut tarpeeksi napakka apujensa kanssa, sillä Megan ei keskittynyt väistöihin alkuunkaan. Huolellisesti ratsastamalla tämä ongelma saatiin korjattua ja tehtävä rupesi nopeasti sujumaan. Seuraavaksi laitoin ratsukon laukkaamaan keskiympyrälle. Ensin mentiin myötälaukkaa vaihdellen asetusta ulos ja sisälle. Sitten lisäsin mukaan pienen ekstran, eli raviinsiirtymiset aina pituushalkaisijan kohdalla. Muutaman kerran laukannostot jäivät venymään ja täsmällisiä siirtymisiä ei tullut, mutta pääosin harjoitus sujui hyvin. Lopuksi ratsukko sai ottaa loppuravit ja sen jälkeen kävellä pitkin ohjin.


13. joulukuuta 2016, ajohommia
Kun Megan alkoi pärjätä SPC:n ratsastus- ja in-hand -luokissa, päätimme tähtäävämme sen kanssa Allround Show Pony -titteliin. Hieman huonosti kvaalautumisohjeet lukenut omistaja laittoi vähän aikaa sitten merkille, että allrounderilla on oltava tuloksia jokaisesta lajista, myös ajoluokista. Tallimestarimme William tuskin aavisti mitä tuleman piti, kun asian laidan tajuttuani huutelin häntä toimistolle.

Kauaa ei nokka tuhissut, kun Megan oli oppinut kärryjen eteen. Williamia on kiittäminen meidän cobien ajo-opetuksesta, joten homma on hänelle tuttua. Siro ponitamma sipsutti ensimmäiset ajokilpailunsa Loitsulähteessä silmälaput silmillään mitä rauhallisin mielin. Tarvittavat pisteet on nyt saatu ja katsotaan, jatketaanko ajopuuhia tulevaisuudessa. Nuo silmälaput voisi kyllä ottaa kouluradalle mukaan, jos turha kyttäys loppuisi sielläkin.


4. marraskuuta 2016, showshinen säihkettä
Aloitimme juuri toimintansa aloittaneen Show Pony Circuitin kiertämisen Meganin ja toisen wB-tammamme Maisan kanssa ratsastusluokista. Pärjääminen oli sitä luokkaa, että saalistelimme lähinnä TOP20-pisteitä. Meg on kyllä mukava ratsu, mutta ehkä olemme liian totisia puurtajia showkehiin. Näyttelyistä saadun positiivisen palautteen myötä intouduin lähtemään ponin kanssa kokeilemaan In-Hand -luokkia, sillä tamma on maasta käsin ongelmaton esittää ja ehkä jopa himpun verran rennompi. Tätä päätöstä ei ole tarvinut katua tippaakaan! Kolminkertainen Show Supreme Champion kvaalasi itsestään Novice In-Hand Show Ponyn ennen kuin olimme ehtineet kissaa sanoa. Miellyttävän näköinen ja oloinen poni on vedonnut tuomareihin nyt kun silmäkulmasta löytyy vähän sitä leikkisää pilkettäkin totisen pakerruksen sijaan.


4. joulukuuta 2015, 1-vuotiaan laidunelämää
Tuntuu siltä, että sehän oli vasta eilen kun Moira pyöräytti maailmaan mitä mainioimman tammavarsan. Niin se aika rientää, sillä Megan on nyt vuoden täytettyään viettänyt aikaa parin ikätoverinsa kanssa temuten. Laumassa on "paimenena" pari vanhempaa tammaa, jotka taitavat hommansa paremmin kuin hyvin. Lempeällä (ja toisinaan vähän vähemmän lempeällä) opastuksella pikkuneideistä on koulittu kunnollisia nuoria poneja. Pieni ja sievä Megan on meinannut välillä jäädä hieman alakynteen, kun se ei tohdi puolustella omia eväitään, vaan antaa röyhkeämpien kavereiden tulla ja mennä miten lystäävät. Sen isompaa vahinkoa ei onneksi ole käynyt, sillä Meg on päässyt toisen vanhemman tamman siipien suojaan ja siltä suunnalta liikenee apua, mikäli pari muuta tomeraa varsaa rupeaa aivan öykkäröimään.

© kuvien kopiointi kielletty