VIRTUAALIHEVONEN - A SIM-GAME HORSE

Glenwood Merrill

  • "Merri" VH18-022-0024
  • Welshponi sektio B, ruuna
  • s. 14.5.2017
  • 7-vuotias (CAS46)
  • Tummanpunarautias, 130cm

  • Yleispainotus, Helppo B, 80cm

  • Kasvattaja: Disa VRL-03335
  • Omistaja: Disa VRL-03335
VWY-II
6 + 6 + 8 + 21 + 5 = 46p, 1/2019
Tilaisuuden paras poni!

Luonnekuvaus

"Koko tallin oma Merri" on oikein reipas ja elämäniloinen poni, joka hurmaa yhden jos toisenkin Glenwoodissa vierailevan kävijän. Mutkattoman luonteensa ansiosta ruunan kanssa tulee toimeen monentasoiset hevosten ystävät. Merri on sopivan utelias tutkailija eli kiinnostunut ympäristön elonmerkeistä, muttei ole tunkemassa joka paikkaan säheltämään ja sotkemaan. Ruuna laittaa muutokset merkille, mutta ei saa sydäriä, mikäli jokin asia on liikkunut paikasta A paikkaan B.

Hoitaessa Merri on hyvätapainen ja rauhallinen, mikäli hommat menee arkisella rutiinilla. Ruuna ottaa usein torkut sillä aikaa kun hoitaja puunaa sen puhtaaksi. Unten mailla oleva poni ei aina huomaa, että hoitaja yrittää saada sen nostamaan kavionsa puhdistusta varten. Pienellä herättelyllä Merrin jalat nousee ongelmitta. Kuolaimien kanssa lähestyessä Merri melkein avaa suunsa valmiiksi. Myös satulointi sujuu helposti. Jos päiväjärjestykseen tai toimintatapoihin on tullut jotain muutosta, Merri on uteliaana pitämässä tilannetta silmällä.

Ratsastaessa Merri mennä puksuttaa, ellei siltä muuta vaadi. Aloittelevampi ratsastaja saa vähän anteeksi epäselviä apujaan, sillä poni osaa jättää osan avuista huomiotta. Jos ruunasta haluaa saada enemmän irti, se vaatii hieman virittelyä. Merri on kykeneväinen liikkumaan oikein sievästi ja lennokkaasti, mutta se on ensin saatava oikeasti avuille ja kuuntelemaan. Merri on hyväsuinen ja herkkä ratsastaa, kun yhteistyö ratsastajan kanssa on saatu hiottua parhaimpaan terään. Esteillä ruuna on reippaampi, mutta on muistettava pitää huoli siitä, että ohjaus pelaa, eikä poni mene minne mieli tekee. Merri innostuu jo puomeja nähdessään ja keksii kyllä omat reitit, jos ratsastaja jää radalla matkustelemaan. Maastossa Merrin kanssa pääsee nauttimaan luonnosta ja rentouttamaan omaa mieltään, sillä ruuna on varmajalkainen, eikä juuri säiky mitään.

Sukutaulu

Moana's Anwar
wB, rtkm, 131cm

ERJ-I
A.D. Dusty Quadrile
wB, prt, 132cm
KTK-II, ERJ-III, VVJ-III, VWY-II
Ch Tycroes Moon Dust
KTK-I, VVJ-II, VWY-C
Rosmel's Quadrile
Moana's Wilde Margareth
wB, rnkm, 130cm
KTK-I, ERJ-I, VVJ-III, VWY-I
Bethesda Wilde Ollie
KTK-II, VVJ-II, VWY-II, VWY-C, VSN Ch
Wonastow Saltney Meaghan
Glenwood Megan
wB, rtkm, 132cm

Champion
KTK-II, KRJ-I
Eryl Coron
wB, rt, 134cm
KRJ-II, VWY-III, VWY-C
VIR MVA Ch Lloyd v.d. Gavin
KTK-II
Ebonywith Kiara
Mewian Morfydd
wB, rtkm, 131cm
KRJ-I, YLA2, VWY-II, VWY-B
Llythyr Seren
KRJ-I, VWY-II
Ch Maywick Taffine
KTK-I, KRJ-II

Jälkeläiset

Glenwood Merrillillä ei ole jälkeläisiä.

Kilpailut

Kilpailukalenteriin on merkitty vain Merrin sijoitukset.

KOULURATSASTUS (13kpl sijoituksia)

13.07.18 Rushock Bog, KRJ Helppo C - 5/25
14.07.18 Rushock Bog, KRJ Helppo C - 4/25
15.07.18 Rushock Bog, KRJ Helppo C - 3/25
31.07.18 Ristikallio, KRJ Helppo B - 6/40
02.08.18 KK Reiter, KRJ Helppo C - 3/27
05.08.18 Ristikallio, KRJ Helppo B - 1/40
06.08.18 KK Reiter, KRJ Helppo C - 2/27
06.08.18 KK Reiter, KRJ Helppo C - 1/27
07.08.18 KK Reiter, KRJ Helppo C - 4/27
13.08.18 KK Reiter, KRJ Helppo C - 4/27
14.08.18 KK Reiter, KRJ Helppo C - 2/27
16.08.18 KK Reiter, KRJ Helppo C - 2/27
03.10.18 Supernatural, KRJ Helppo B - 4/30

VWY-CUP (1kpl sijoituksia)

15.11.18 VWY-Cup, 60cm - 2/13

SHOW PONY CIRCUIT

Pistearkisto
» Supreme Champion In-Hand Show Pony
» Champion Performance Pony (Riding)

Päiväkirja ja valmennukset

6. tammikuuta 2019, Loppiaismaasto
Lähdimme aamupäivällä pienellä porukalla loppiaismaastoon. Nappasin vetohevoseksi Merri-ruunan, sillä se etenee reippain askelin keulassa eikä kyttäile turhia. Paikoitellen oli tuulenpuuskia, jotka sai parit ponit pomppimaan. Merri ei lähtenyt muiden hössötyksiin, vaan mennä tepasti eteenpäin. Aurinkokin ihastutti meitä aina välillä, kunnes se painui taas joksikin aikaa vauhdilla liikkuvien pilvien taakse. Saapuessamme tutun niityn laitamille, huikkasin takana tuleville innokkaasti - "Nyt laukataan!". Ponit lähtivät niiltä sijoiltaan matkaan kuin raketit ja parilla ratsastajalla oli aika tiukka takakeno ennen kuin he pääsivät takaisin tasapainoon. Takaa kuului armoton töminä, joten joukkoa johtanut Merri kiristi vauhtia entisestään välttääkseen jalkoihin jäämisen. Niityn reuna alkoi lähestyä ja ponien askel alkoi tottuneesti hidastua. Huomasin pikaisella vilkaisulla, että takana tulleiden ratsastajien joukossa oli pari valkoista lakanaa. Hymähdin rennosti ravaavalle Merrille ja taputin sen kaulaa. "Hieno poika."


30. joulukuuta 2018, Uuden äärellä
Satulaongelmat ja selkäjumit voitettuamme Merrin kanssa on lähdetty tavaamaan helpon A:n asioita. Helppoa B:tä kilpaillut ruuna osaa jonkun verran tasoa vaikeampia asioita, kuten pohkeenväistöjä ja muita, mutta eheää kokonaisuutta tarkasteltaessa se on vielä selkeästi enemmän Helpon B:n tasoinen. Nyt terveenä ja elämänsä kunnossa ollessaan Merri on ollut tasaisemman tuntuinen ratsastaa. Tuntuma on pysynyt tasaisena, kyljet ja lavat eivät pullahtele omiaan ja ponia on voinut alkaa jonkun verran enemmän kokoon kaikissa askellajeissa. Etenemistahti on leppoisa, joten katsotaan, miten pitkälle pääsemme ruunan kanssa. Kun kerroin tallissa ajatuksistani Merrin tulevaisuudesta, moni ratsuttajistamme on ollut kiinnostunut sen eteenpäinviemisestä. Eikä ihme, kun kyseessä on näin selväpäinen ja kevyt ratsu.


20. joulukuuta 2018, Satulaongelmia
Merri on ilmeisesti kipeyttänyt selkäänsä vanhan satulan kanssa ja nyt on ollut armoton puljaaminen käynnissä, jotta löytäisimme uuden satulan ruunalle. Kokeilimme satulansovittajan kanssa aika liudan eri satuloita ja sen päälle vielä Glenwoodin toisten ponien satuloita, mutta yksikään ei ollut se nappivalinta Merrille. Uuden satulan ilmestymistä odotellessa ponin päiviin on kuulunut Hierontaa, infrapunahoitoa ja vetreyttävää liikuntaa. Kun selän tilanteen saa rauhoitettua, ruunalla voi onneksi mennä myös ilman satulaa. Tosin tuttu satulaseppä toi meidän ongelmasta kuultuaan sovitettavaksi niin erinomaisen satulan, että se on kuin Merrille varta vasten tehty. Hintalappu on tosin sitä luokkaa, että se tarkoittaa omistajalle parin kuukauden kaurapuurokuuria. Ehkäpä oma pieni kärsimys on kaiken vaivan ja ponin tyytyväisyyden arvoista.


14. heinäkuuta 2018, Showshinen säihkettä
Merri on aloittanut showkenttien valloittamisen hyvään malliin, sillä se on ehtinyt saavuttaa kolme Show Supreme Champion -titteliä itselleen maasta esitettävissä in-hand -luokissa. Ruuna on hirmu kiva esittää, sillä komealla ponilla on pilkettä silmäkulmassa ja se selkeästi tietää koska esiinnytään. Omena ei ole kovinkaan kauas puusta pudonnut, sillä vanhempansa ovat myös olleet ykkösluokkaisia showponeja. Ratsastusluokistakin Merrillä on jo kokemusta, mutta sillä puolen on toistaiseksi tyydytty neljään luokkakakkosen sijaan. Samaan aikaan on kuitenkin treenailtu koulukisoihin, joten jospa sen kautta tulee varmuutta myös ratsain esitettäviin luokkiin. Ainakin ensimmäinen koulukisaturnee Rushock Bogissa on alkanut sen verran loistavalla tatsilla, että tältä ponilta ei sovi odottaa muuta kuin hyvää jatkoa.


30. maaliskuuta 2018, Mörrikkää ei myydäkään
Tammavarsaa kun M-emälinjan jatkajaksi toivottiin, laitettiin Merristä myynti-ilmoitus nettiin heti kun orivarsa tupsahti maailmaan. Muut myyntiponit ovat löytäneet uudet kodit toiset nopeammin, toiset hitaammin, mutta Merrin kohdalla ostajia tai edes kyselijöitä ei ole näkynyt eikä kuulunut, vaikka ponilla on sukutaulu ja muut speksit kohdillaan. Tosin Merristä ei ehkä itsestään taida huokua mitään suuremman luokan oripotentiaalia, joten liekö se jättänyt ponin markkinoilla vähän ulkopuoliseksi. Teimme talliporukalla päätöksen, että Merri ruunataan ja se jää meille toisen ruunan, Loun, seuraksi tekemään harraste- ja kilpaponin uraa. Sen verran hienosta yksilöstä on kyse, että itse asiassa ei harmita tippaakaan, että kohtalo päätti jättää ponin kotiin!

© kuvasta kiitos Lebatihem (CC BY-NC-SA 2.0)