VIRTUAALIHEVONEN - A SIM-GAME HORSE

Willemina van de Woestijn

  • "Willa" VH17-023-0031
  • Welsh Part Bred (NWR, 40,39875%), tamma
  • *03.01.2017
  • 2-vuotias
  • Ruunikko, tähdenaihe, 148cm
  • Estepainotus, Helppo B, 120cm
  • Kasvattaja: Disa VRL-03335
  • Omistaja: Disa VRL-03335
EV-II (7,5 - 8 - 5 - 1 - 4 - 2 = 27,5p. 5/2017)

What a time to be alive

Willa on ikiliikkuvainen poni, jolla jalka vipattaa hetken paikalla olon jälkeen. Tamma pitää ympäristöään tarkasti silmällä ja on tikkana reagoimassa asiaan kuin asiaan. Hiljalleen maahan tippuva puunlehtikin saattaa saada Willan säntäämään häntä tötteröllä tarhan toiseen päähän. Vaikka tamma on hyvin energinen, se on ihmistä kohtaan luottavainen ja ystävällinen, kunhan sitä kohtelee rauhallisin, mutta jämäkin ottein.

Ratsuna Willa on parhaimmillaan esteillä, kuten sen jalon sukupuunkin perusteella jo voidaan olettaa. Tammalla on säädeltävissä oleva, reipas ja hyvätahtinen laukka, jolla se kuroo esteiden välit hetkessä. Hyppyihin Willa lähtee ponnekkaasti ja käyttäen hyvin koko kroppaansa. Poni on jaloistaan hyvin tarkka ja se varoo viimeiseen asti kopauttamasta puomeja. Mikäli osuma tulee, tamma saattaa alastulon jälkeen potkaista ilmaa takasellaan.

Sukutaulu

i. Exelsjoerd
WPB, rn, 148cm
ii. Entourage 4
WPB, km, 148cm
YLA2, VWY-III
iii. Griet Sjoerd
KTK-III
iiii. Friedrich B
iiie. Griet Schuyler NLD VWY-II
iie. SD Espritia
iiei. Llandarf Chablis
iiee. Noblesse xx
ie. Earien
WPB, rn, 146cm, VWY-II
iei. Valingård Cristijn NLD
VWY-III
ieii. Adya Shameel ox
ieie. Mounhalt Lauria NLD
iee. Ashway Evelyn
VWY-II
ieei. Fajnaard Damien
ieee. Ashway Primrose
e. Welbemind
WPB, tprn, 144cm
ei. Saskia Rinaldo
WPB, trn, 148cm
eii. Joshua Blood
eiii. VIR MVA Ch Joachim Daan NLD KRJ-III
eiie. Trintje NLD
eie. Racquelle
eiei. Desordem Geral YLA2, VWY-III
eiee. All American Rocket xx
ee. Silfran Taffy
WPB, prt, 141cm
eei. Radical 503
eeii. Gelehoef NLD
eeie. Shockhoeve Matilda NLD VWY-II
eee. Daphine WS
eeei. Saskia Vester VWY-II
eeee. Hoeves Petronella VWY-II

Isä Exelsjoerd on 120-130cm tasolla menestynyt esteponi, joka kulkeutui Brenn Poniesista Elenin kautta Glenwoodiin eläkepäiville. Isänisä Entourage 4 oli näppärä kimo ori, joka saavutti menestystä sekä 120cm esteradoilta että Helppo A -tasoisilta kouluradoilta. Ori palkittiin itse VWY-III ja sen neljästä jälkeläisestä toistaiseksi paras, Eloquence, on KTK-III & VWY-III palkittu. Isänemä Earien oli hyvin herkkä ja vaativa ratsu, mutta taitoa ja hyppykapasiteettia sillä piisasi. Parhaimmillaan tamma meni sijoittuen aivan 120-130cm ratoja. Earienistä jäi kaksi orivarsaa ja se palkittiin VWY-II palkinnolla.

Emä Welbemind on täpäkkäluonteinen esteponi, jolla on paljon kapasiteettia, mutta myös tammamaisia oikkuja. Kilpaura on toiistaiseksi vasta alullaan. Emänisä Saskia Rinaldo on 120cm esteradoilla ja CIC2 kenttäradoilla pärjännyt ruunikko ori, jonka omistaa Gwalch Welsh. Emänemä Silfran Taffy on vanhaa ja perinteikästä WPB-sukua edustava silfranilainen tamma. Liinaharjainen raudikko menestyi kilpaurallaan 120cm esteillä.

Jälkeläiset

Kilpailut

ESTERATSASTUSJAOKSEN ALAISET KISAT

VILLIT ESTEKISAT

Päiväkirja

10.1.2017 / mistä kaikki sai alkunsa

Alice soitti tuskastuneen puhelun Hertfordshiressä sijaistevasta valmennuskeskuksesta päin. Tallissa oli turhan ahdasta, kun kaikki urheiluponit oleskelivat siellä, vaikkeivat enää käyneetkään kovin ahkeraan kilparadoilla. Poissa silmistä, poissa mielestä tekniikka käyttäen useat welsh part bredit olivat jääneet etelän päähän, sillä en oikein tiennyt mitä niiden kanssa olisi tehnyt siittolan puolella. Siinä missä B-ponien kanssa porskuteltiin vahvasti eteenpäin, part bredien kanssa kasvatuksen suunta tuntui olevan aivan hukassa.

Kuunneltuani hetken Alicen marmatusta, suostuin ottamaan parit isot ponit Walesiin. Kuorma-autoon lastattiin myös täpäkkä Welbemind, jolle loma tekisi kuulemma hyvää. Kyvykkäästä, mutta helposti mielensä pahoittavasta tammasta oli tullut esteillä oikea toppari. Suvullisesti tämä Mindy-tamma sopi hyvin yhteen Exelsjoerdin kanssa, joten ilmoitin Alicelle, että poni astutettaisiin heti tilaisuuden tullen kyseisellä orilla. Kantoajan Welbemind oli suhteellisen siivosti, vaikka sain kisatallin puolelta varoituksia siitä, että tamma vaihtaa mielialaa yhtä tiuhaan kuin tallipoika Alfie tyttöystävää.

Welbemindin "lyhyen" lomailun tuloksena oli sellainen 3.1. päivänvalon nähnyt vieterijalkainen hyppykeppi kuin Willa. Kaksi lahjakasta ja hyväsukuista esteponia yhdistettiin, eikä tuloksena voinut olla muuta kuin mitä terävin ja villein varsa mihin olin koskaan törmännyt. Emätamman hempeä luonne alkaa jo vähän häilyä, joten taitaa olla niin, että mamma pakataan paluukuormaan heti kun mahdollista, jottei papukaijan lailla kaikkea apinoiva tammavarsa ehdi imeä enää yhtään enempää vaikutteita.


6.5.2017 / varsalaitumella

Willa ja sen neljä ikätoveria ovat viettäneet leppoisia aikoja laitumella temuten. Willa ja Cloudy ovat tättärät tutkimusmatkailijat, Misty rohkea omien polkujen kulkija ja arempi Choco sekä porukan nuorin Birdie menevät siellä missä kaveritkin. Siksipä ei tullut yllätykenä, että kun tämä jengi lähtee pakosalle, Willa ja Cloudy ovat olleet porukan aivot, Misty on lähtenyt messiin, mutta häipynyt sitten vähän omille reiteilleen ja kaksi muuta ovat menneet lopulta perässä. Neljä tammavarsaa paineli hännät tötteröllä tallipihaa ympäri, mutta antautuivat lopulta hätää kärsivien tallityttöjen lahjoessa niitä herkuilla. Voisikohan Willasta kouluttaa tulevaisuudessa myös vainuponin, sillä tamman kaukaisuuteen kyttäilyn ja hirnunnan myötä Mistykin löytyi jostain puskasta. Huoh, ovat nämä niin raivostuttavia, mutta kuitenkin niin ihania.

© kuvista kiitos Francesca Morrison (lisenssi), taustakuva Subtle Patterns